Pontos idő: 2010. szeptember 5., vasárnap 5:59

Oldal: 1 / 1 [ 8 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Kérdések
HozzászólásElküldve: 2009. január 4., vasárnap 21:59 

Nagydobos
Nagydobos
Férfi

Kor: 24
Város: Mór
Myspace profil:
Kedvenc szoftver:
Cubase
Remélem nem csak én nézegetem a fórumot.
Szerintem ez egy nagyon jól átgondolt fórum lehetne, ha járnának ide emberek.
Na, de nekem az a nagyon nagy problémám, hogy mi köze van a Reason-nak ahhoz, hogy milyen VGA drvier van fent???
Már több helyen is olvastam, hogy régit kell feltenni, de a régit meg nem támogatja a kártya.
Reason 4 vs Asus 7600GS
Letiltom a drivert és akkor elindulna, de kéri a CD-t. Hiába teszem be Deamon-ba rám se bagózik. Már megőrülök!
Kösz a segítséget!

Hozzászólás témája: Re: Kérdések
HozzászólásElküldve: 2009. január 5., hétfő 10:23 

Site Admin
Site Admin
Férfi

Kor: 29
Város: Szeged
Kedvenc szoftver:
Ableton
Szia!

Köszi! Reméljük, hogy lesznek olyan bátrak az emberek és mernek végre írni is. :)
Ez a probléma nekem is új, bár én nem nagyon reason-öztem sokat, meg egy régebbi ati kártyám van.
Sajnos a google se segített sokat. Ezt már biztos olvastad, itt is hasonló problémájuk van, de megoldást itt sem találtak.
http://www.techsupportforum.com/microsoft-support/windows-xp-support/295543-reason-will-not-start-file-not-found.html

Először directx-re tippeltem, de nem valószínű. Talán egy próbát megér, hogy feltegyél egy újabbat, vagy egy régebbit. Nem tudom milyen a hangkártyád, de talán annak egy frissítés, ha van hozzá. Vagy inkább egy ASIO drivert is érdemes feltenni, ha még nem tetted volna, és azzal megpróbálni. Elképzelhető, hogy a meghajtók közt valami akadás van. Végső esetben más reason verziókkal is próbálkozhatsz, hogy mindegyiknél jelentkezik-e a hiba. 2-2.5-3-4
Ha sehogy sem működik, akkor szerintem hagyd a reason-t és keress egy másik programot. :)
Ja még egy kérdés: nem elékszem már, de a reason kéri a lemezt? Vagy eredetid van?

:faszlama:

HozzászólásElküldve: 2009. január 5., hétfő 13:09 

Nagydobos
Nagydobos
Férfi

Myspace profil:
Kedvenc szoftver:
Cubase
Nem eredeti. De épp most töltöttem le egy másikat. :D
Igazából egyelőre saját magam szórakoztatására töltöttem le egy rakás ilyen programot.
De valahogy nem látom át őket. És igazából majd arra fog kelleni, hogy egy amatőr zenekart felvegyek. A keverőn jól kiigazodom, de ezek a szoftverek. Most pl. épp a Sonar-t nyúztam, de sajátot ebben sem sikerült összehozni. Eddig az Ableton a nyerő.
A Reason-t meg el akarom indítani, mert hát kinézetre eddig az jött be a legjobban.
A gépben semmi extra nincs, gagyi alap HK. Az említett feladathoz pedig egy legalább 4 bemenetes kéne, de az pénzbe kerül.

HozzászólásElküldve: 2009. január 5., hétfő 13:54 

Site Admin
Site Admin
Férfi

Kor: 29
Város: Szeged
Kedvenc szoftver:
Ableton
Nem akarom szidni a Reason-t, pláne nem a topicjában, 8-) de ahogy emlékszem felvételre totál alkalmatlan. Nagyon sok hiányossága van a többi programhoz képest. Szinte mindent meg lehet vele oldani, amit a többivel, de ez egy más világ. Érteni kell a kötözgetéshez. Egy abletonban erre nem nagyon van szükség, mert max felvételnél kell a ki-bemenetet konfigurálni. A Reason inkább olyan mint egy univerzális kisautó. Mindenre lehet használni, de professzionális felhasználásra nem igazán alkalmas. Kinézetre tényleg jó, de csak a saját hangszerei és effektjei használhatók, sajnos nem támogat semmilyen kiegészítőt, csak Rewire-el tud kommunikálni más zeneszerkesztőkkel. Mondjuk ez is a lényege a Reason-nek, hogy minél kevesebből megoldható legyen valami. De sokkal könnyebb úgy dolgozni, ha az ember a saját szemével is látja az eredményt, vagyis a hangot. De Reason-ben elég nehézkes wav-al dolgozni. Összességében nem egy rossz program, sőt. De csak egy bizonyos határig és csak egy bizonyos igény kielégítésére alkalmas. Addig azonban leköröz minden programot. Viszont egy komolyabb felvételhez másra lesz szükség, pláne egy többsávos felvételt utólag is szerkeszteni kell, ami lehetetlen Reason-ben.
Mindegy, azért majd írd meg, hogy végül hajlandó-e elindulni.

:faszlama:

HozzászólásElküldve: 2009. január 11., vasárnap 11:07 

Köszörüli a torkát
Köszörüli a torkát
Hermafrodita

Na azért ne szálljunk el a Rezsótól!
több sávos felvételi megoldás REASON-NEL!

M-Audio Delta 44 (használtan 10 -18 ezer közt mozog) ez szerintem jó ár és érdemleges befektetés.
Reason nek fogod a mixerét a sávokra teszel ezt azt (compressor eq gate...fx és bármi ami a hangzást ki emeli ahogy azt ti szeretnétek)
hozzá társítód egy cubase v. nuendohoz
és meg oldva a 4 sáv egy idejű rögzítése külön

ott a sávokat majd még tudod formálni egy renderelés után!
reason problémához
megoldás hogy valszeg BUILD vagy daemon hiba !
Daemon 4 pl... sok iso képet elfelejt;legalábbis nekem volt ilyenhez szerencsém egy Stylus rmx program által de a régi bevált 3.41es daemon tuti.

audio setupot is érdemes ellenőrizni rezsoba

és egy nálam tökéletesen működő reason

http://www.mininova.org/tor/917705

(bocsi a torrentért)

bár én nem igazán használom(kisebb padok beülők és fx sávok-ra meg teszi de többre szerintem nem jó -túl sokat kell seggelni felette hogy profin használja valaki) mert Synapse a fő kedvenc átlátható vsti kezelése megbízható
és elég pofásra lehet gyúrni a hangzást 24bit/48khzes wavokba renderelt témákat meg tökéletesen össze lehet pattintani (Ableton, acid, nuendo,cubase, stbstb...)

HozzászólásElküldve: 2009. január 11., vasárnap 15:37 

Nagydobos
Nagydobos
Férfi

Myspace profil:
Kedvenc szoftver:
Cubase
A megoldás, már ha annak mondható, VGA driver letiltása, és a másik képfájl használata, amin semmilyen futtatható fájl nincs, talán nem is winfosra van. :D
Tehát a probléma nVidiáéknál keresendő, csak nem értem, hogy mi köze a kettőnek egymáshoz. Mert, ha még DriectX lenne, akkor azt mondom OK, de ATI-sok nem panaszkodnak.
Visszatérve a feladathoz, ami majd egyszer rám fog várni, arra gondoltam, hogy olcsó megoldásként egyszerre kell több gépre rögzíteni hangot. :D
Tényleg sok múlik a hangkártya minőségén? Mert egyszer olvastam, hogy valaki lecserélte az alaplapit valami SB-re és hogy sokat változott a hangzás. Villamosmérnöknek tanulok, szóval van valami fogalmam az AD/DA átalakítókról, ezért nem hiszem, hogy egy olcsó egy chipes hangkariban levő konverterek annyira "rosszak" lennének, hogy nem jó a hangzása.

Hozzászólás témája: Csak 1 hozzászólás
HozzászólásElküldve: 2009. február 6., péntek 10:00 

Köszörüli a torkát
Köszörüli a torkát
Hermafrodita

Kor: 25
Hello! Hát így végigolvasva a listát 1 Reason szakértővel taliztam és neki igaza is van telyes mértékben! Én több mint 4 éve használom a Reason-t és minden alkalommal tud "újjat" mutatni. Van pár kis Propellerhead szoftver is amit lehet hozzá használni. Szóval ha valaki komolyan gondolya az electronikus zenét akkor ajánlom persze az Abletont is(mivel az összes sztár Dj használya! remix élőben akármikor akárhol) de ha valaki unatkozik és szeret babrálni akkor is ajánlom mert játszadozni is jó vele...(én is úgy kezdtem :slayer: ) lehet érdekes hangokat kihozni (a család elfut otthonról vagy a szomszéd). Egyszerű felvételre ajánlom a Goldwave-et, de több sávra ha egyszerűbb programot akarunk akkor talán a Sony ACID (bár nekem vannak vele problémáim, de nem a felvétellel). A Reason install problema nekem is új volt, eddig egy másik Reason "törés" áthidalta a problémát. Amúgy a CD-k újboli kérése végett install után betölti saját magának a 2CD-nyi anyagot a 4-es autómatikusan...:)
Remélem nem voltam érthető, de mégiscsak 1 hozzászólással több.....hajrá gépzenészek

HozzászólásElküldve: 2009. május 9., szombat 22:10 

Nagydobos
Nagydobos
Férfi

Kor: 18
Város: Stoke-on-Trent
Myspace profil: DubleUK
Kedvenc szoftver:
Cubase
Na eloszor, hogy en is szoljak egy ket szot :D, Reason 4 egy nagyon jo program ;). En reggebben dobokknak hasznaltam leginkabb mert nagyon jo a negyzet rendszeru sequenceles (emlekztet a Roland 808ra) de a amiota Maschine megvan azota a dobolasrol leszaltam. Mostanaba inkabb a Combinatorokkal vagyok elfoglalva es az azon beluli cumokkal. Ez nagyon jo hogy gondoltak arra is hogy mivan ha tobb dolgot akar az ember osszekutni egyhelyen. Ahhoz kepest hogy nem tud audiot felvenni ez a fajin program sampleles resze nagyon ottvan. Nem perfect de eleg jo ahoz kepest hogy mik vannak a piacon amik ugyanerre a funciora kepesek. NN-XT le a kalappal aki az kitalata... NN-19 is jo volt de a XT ratett egy lapattal.

Na mindegy. Meg mit akartam. Hmmm. Jaaaj megvan, pl. Dave Spoon csak Reason 4et hasznalt amikor kiadta az "Bad Girl At Night" cimu szamat. Jaaaj az mekkora szam bazze ;). Jaaa a csajszi hangja az Pro Toolson lett felveve de az egesz alapzene Reason 4. Asszem fenn van Youtube-on is a csavo es megmutatja hogy hogy csinalta. Jaaaj Sidechain Kompresszalas anyam anelkul hol lennenek ezek a szamok. Prodigy is Reason 4en csinalta a "Take Me To The Hospital" szamat ami megtalhato a legujabb albuman (Invaders Must Die).

Nagyon jo program! Szerintem ez mindenkinek a gepen fenn kene legyen aki zene technologiaval foglalkozik :D

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
 Oldal: 1 / 1 [ 8 hozzászólás ]