SDAW!
Ne írj mindent felkiáltójellel! Van pont is! Így néz ki! : "."
Ráadásul a hejje sírással is gondjaid vannak, ált. isk. 3. osztályos anyag (ha eljutottál addig...) A 7 éves gyakorlatodat a szinti témában, már ne haragudj, de ezek alapján kétségbe vonom. Nem tudlak komolyan venni. Bocs. (látod, mindenhol pontokat használok, mivel tudom, hogyan kell központosítani egy szöveget.
Nekem ebben 30 éves tapasztalatom van

Nos, kijavítottam az írásodat, hogy olvashatóbb legyen:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ideje lenne beindulni a fórumnak az Orion témát (Gondolom így akartad: Ideje lenne a fórumon ORION témát is indítani)
E melléktopikkal remélem, sikerül beindítani! (3 hiba)
Program történelméről, egy icipicit hadd meséljek. ( !->.)
Még mikor Rezso és fl -sem létezett, megalakult egy cég a Sonic Syndicate. Első szoftverfejlesztésük az Orion 0.761-es szériában jött létre, ami hivatalosan ingyenesen elérhető volt. (sok hiba)
Majd kisebb idővel az 1.6os verzió elterjedésekor jött konkurenciaként a Rezso és nem sokkal rá az Fl is belépett Win rendszerekre épített szoftverek közt,
majd a sonic syndicate megszűnt: 2 részre bomlott az anyagi javak miatt.
SonicFoundry, aki tovább vitte a fejlesztést a Soundforge név alatt futó ma már sony érdekeltségű szerkezetben, és a másik rész a Synapse Audio, aki az Orion-ra fektette a hangsúlyt.
Sajna kevesek által ismert ez a program...
Holott aki ismeri már régről elmondhatja, hogy a
piacképes win alapú szoftverek közt a leghasználhatóbb minden téren.
Ha valaki a szoftverrel kapcsolatosan szeretne informálódni és
felmerülő kérdései vannak, várom a közel 7 éves gyakorlati tudásommal és ismereteimmel!
Előnyeiről és hátrányairól kicsit:
Kezdjük a támadható pontokkal.
Hátrányok :
Alap hangszer készlet állományból, a DOBOK hangzás világában, elég sok a tompa hang, bár ez szerintem mind a rezsora mind az FLre elmondható. Ha nincs mögötte egy
jófajta gép hangkártyával, akkor a vst pluginok kezelése hamar
betördelik a hangot (Latencyvel persze korrigálható egy mértékig), de ugyebár senki nem szeretné
megfőzni a procit. Erre kapásból egy megoldás és egy igen előnyös dolog a renderelt wavsávok
visszakezelése (bár lassítja a
munkafolyamatokat)! Gyengébb gépnél alaplapi hangkártyánál hasznos.
Bizonyos basszus szint modulok alsó frekvenciáját
lebutítja, ez főleg alap gépeknél érvényes, alaplapi hangkártyánál.
Ergo: olyan C2 - C3mon belül nem biztos, hogy szépen fog
megszólalni (pl: BLUE BASS szinthinél) Érzékelhető húzós basszus esetén, de a problémát meg lehet oldani vagy feljebb írt basszussal és ki equzni -vagy másik bass modulal.
Előnyök :
DXI, VST plugin kezelés, automatizálás sávokban, tisztázható
hangzásvilág , ami Rezsoban vagy FLben macerásabb folyamat! Hasznos FX és mastering cumo.
Reverb, sidechannel, gate, compressor, 2 tap delay, limiter, több funkciós fx bővíthetőség!
Felhasználóbarát kezelőfelület. Midi kontrollerek támogatása.
És már az alap programban is egész elfogadható masteringet lehet vele létrehozni (bár én jobban szeretem ezt Acidba
végrehajtani a renderelt sávaimmal).
Amit még kiemelnék: VSt plugin által vagy
beépített szinth modulok
hangzásvilágáról, hogy a hangzásuk nem úgy szólnak ki, mint [athuzott]ellenben[/athuzott] FL-el aminek a vsti támogatása szerintem nem a legtökéletesebb, mert a hangzás tipikus FL-essé válik benne

Itt ilyen nincs!